23 Ağustos 2014 Cumartesi

PÜREN BALININ FAYDALARI




                             HÜSEYİN ÇALIKUŞU

                               UZMAN ARICI 

PAPUÇDERE PÜREN BALININ FAYDALARI











Ülkemizde Akdeniz, Ege, Trakya ve Karadeniz bölgelerinde doğal yayılış gösteren pürenin ilkbahar ve sonbaharda çiçeklenen türleri vardır. Çiçekleri pembe ve mor renkli olup arılar için zengin nektar ve polen kaynağıdır. Püren balı kendine has aromalı, hafif acımtırak, oldukça kıvamlı ve kıymetlidir.
Arıların bir maki türü olan Püren bitkisinin çiçeklerinden topladığı öz, bala vişne suyu tadı verir. Değişik ve hoş bir tat ihtiva eder. Meşhur Anzer balından sonra, en değerli ve üretimi az olan bir baldır. Avrupa besin sektöründe önemli bir yer tutar.


PÜREN BALININ FAYDALARI:

Özellikle karaciğer yağlanması ve idrar yolları rahatsızlıklarında çok yararlı olduğu bilinmekte ve tavsiye edilmektedir. Yüksek enerji de veren bir baldır.
Bozulmaz,Boğaz Yakmaz,Şekerleme Yapmaz                                                                                                                    


KIRKLARELİ ISTRANCA DAĞLARININ  TARIM ALANLARINDAN UZAK OLAN PAPUÇDERE BÖLGESİNDE ÜRETİLMEKTEDİR

UZMAN ARICI :HÜSEYİN ÇALIKUŞU
05369418758


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder